Digitalne knjige su velik posao

Audioknjige su najbrže rastući segment digitalnog izdavaštva

0 Flares 0 Flares ×

Konferencija o knjigama i sajmova knjiga u svijetu ima puno i većina ih nije vrijedna vremena i novca – samo ih nekoliko autorima i nakladnicima nudi pravu prigodu za umrežavanje s pravim ljudima – s onima koji im mogu pomoći u razvoju poslovanja. Jedna od takvih konferencija je (deveta) Svjetska konferencija o digitalnim  knjigama – Digital Book World, koja se tijekom ovog tjedna održala u Sjedinjenim Državama, u gradu Nashvilleu. Konferencija je okupila više od tisuću ljudi koji se bave izdavaštvom i tehnologijama koje se koriste u digitalnom  izdavaštvu.

Jedna od prevladavajućih trenodva u digitalnom izdavaštvu je porast audio  izdavaštva,: audio knjiga, podcast objava i zapisa koje reproduciraju digitalni pomoćnici kao što su Amazonova Alexa, Googelov Assistant, Appleov Siri i druge slične konverzacijske tehnologije utemeljene na umjetnoj inteligenciji.

Audioknjige su najbrže rastući segment digitalnog izdavaštva, već nekoliko godina. Može se reći da gotovo svaki ozbiljniji nakladnik u svijetu radi nešto u tom području te industrije.

 

Poznati tehno-novinar, Walt Mossberg, održao je jedan od upečatljivijh govora, kao i osoba koja je bila deset godina glavna za odnose s javnoću Googlea i poslije toga pet godina na istoj funkciji u Twitteru – Karen Wickre. 

Sadržaj konferencije Digital Book World bio je podjeljen u šest nizova – Education Book World, Data Book World, Marketing Book World, Legal Book World, Production Book World i New Media Book World.

Dodjeljene su i nagrade za najbolje pothvate u svjetskom digitalnom izdavaštvu

Sve o konferenciji Digital Book World možete pronaći ovdje:
https://twitter.com/hashtag/dbw18
i ovdje: https://www.digitalbookworld.com

___

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: