Digitalne mreže sve važnije

Ericsson Mobility Report

0 Flares 0 Flares ×

Stockholm / Zagreb, 22. lipnja 2020. – Lipanjsko izdanje Izvještaja o mobilnosti tvrtke Ericsson (Ericsson Mobility Report) usredotočilo se na ulogu telekomunikacijskih mreža i digitalne infrastrukture u doba pandemije korona virusa.

Promjene u ponašanju uslijed ograničenja zbog zatvaranja tijekom pandemije uzrokovale su mjerljive promjene u korištenju fiksnih i mobilnih mreža. Najveći dio porasta prometa apsorbiran je u fiksnim rezidencijalnim mrežama u kojima je zabilježen rast 20-100 posto. No, mnogi pružatelji usluga su također primijetili nagli rast prometa u svojim mobilnim mrežama.

Izvještaj o mobilnosti proizvod je Ericssonova laboratorija za potrošačke tehnologije, a nastao je anketom ispitanika iz jedanaest zemalja.

Evo nekoliko zaključaka:

*83 posto ispitanika tvrdi da im je ICT tehnologija pomogla u razdoblju zatvaranja tijekom pandemije – rezultati pokazuju povećano usvajanje i korištenje ICT usluga, poput e-učenja i aplikacija za wellness, koje su korisnicima pomogle u prilagodbi na novu stvarnost.

*57 posto ispitanika kaže da će štedjeti novac zbog financijske sigurnosti, trećina ih planira investirati u 5G tehnologije i poboljšati mobilni širokopojasni pristup kod kuće kako bi bili spremniji za neku slijedeću krizu poput pandemije virusa koji uzrokuje bolest COVID-19. Do kraja 2020. predviđa se 190 milijuna 5G pretplata; 2,8 milijardi do kraja 2025.

*Promet podacima rasti će osam puta i doseći će 53 eksabajta 2025.

*Ericsson trenutačno ima 93 komercijalna 5G sporazuma ili ugovora s pojedinim pružateljima komunikacijskih usluga od kojih je 40 za mreže u radu.

Više pojedinosti potražite na ovim adresama:

www.ericsson.hr

www.ericsson.com/news


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: