Digitalne tehnologije u osiguranju

Specijalistički studij

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 24. studenoga 2020. – Kako bi odgovorili na trendove u industriji osiguranja te postigli bolje razumijevanje novih tehnologija u osigurateljnoj praksi, stručnjaci iz Croatia osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osmislili su i pokrenuli specijalistički studij „Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju – INSURTECH“.

Zagreb postaje jedno od regionalnih i europskih središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju.

Tehnologije kao što su telematika, internet stvari, obrada golemih količina podataka, strojno učenje ili blockchain unapređuju odnos osiguravatelja prema korisnicima, povećavaju učinkovitost poslovnih procesa te omogućuju inovacije. Stoga se očekuje da će nove tehnologije u osiguranju dovesti do potpuno novih poslovnih modela, veće profitabilnosti i smanjenih operativnih troškova.

Cilj zajedničkog projekta Croatia osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva, obrazovanje je stručnjaka koji će nositi daljnji razvoj industrije u Hrvatskoj i regiji.

Fakultet elektrotehnike i računarstva, u Zagrebu / Foto: FER

Fakultet elektrotehnike i računarstva polaznicima specijalističkog studija „INSURTECH“ pruža mogućnost usvajanja analitičkih metoda, razumijevanja novih tehnologija te stjecanja upravljačkih vještina koje će im pomoći da postanu vodeći stručnjaci u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju. Stečena znanja i vještine usporediva su s međunarodno priznatim standardima u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju.

U suradnji s Prirodoslovno-matematičkim, Ekonomskim, Pravnim i Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, FER će studentima poslijediplomskog specijalističkog studija omogućiti da u svakodnevnom radu primjenjuju stečena znanja te kontinuirano unaprjeđuju cjelokupnu osigurateljnu industriju.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: