Digitalni novčanik u Viber aplikaciji

Zasad, samo u eurima

0 Flares 0 Flares ×

26. Srpnja 2022. – Rakuten Viber, jedna od vodećih tvrtki u privatnoj i sigurnoj razmjeni poruka i glasovnoj komunikaciji, širi poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom dostupnim unutar Viber aplikacije. Nova funkcija omogućit će korisnicima Vibera slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca, za početak eura. Planira se i proširenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

Rakuten Viber ulazi na globalno tržište digitalnog plaćanja s globalnom bazom korisnika od nekoliko stotina milijuna potrošača i snažnom sigurnosnom reputacijom temeljenoj na automatski postavljenoj i obostranoj enkripciji za privatnu komunikaciju. U početku, plaćanja putem Vibera biti će dostupna u Grčkoj i Njemačkoj, a u bliskoj budućnosti će se proširiti i na druge države.

Analitička tvrtka McKinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, domaće transfere i plaćanja kreditnim karticama, porasti na 2,5 bilijuna dolara do 2025. godine.

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka. Kako bi mogao pružiti licencirane usluge plaćanja na prvim tržištima, Viber se udružio s Rapydom, globalnom fintech-as-a-service tvrtkom. Rapyd će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja u Viber aplikaciju, čime će osnažiti mogućnosti plaćanja unutar aplikacije. Nakon dostupnosti u više zemalja, korisnici Vibera moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga, uključujući:

▪Plaćanja s Vibera-na-Viber novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima, s planovima za skoro uvođenje drugih valuta
▪Bankovni prijenosi za jednostavno plaćanje rutinskih troškova poput računa za struju
▪Ekskluzivni popusti i nagrade lokalnih partnera

Kako bi mogli koristiti plaćanja putem Vibera, korisnici će morati postaviti osobni identifikacijski kod ili biometrijsko prepoznavanje za omogućavanje sigurnih transakcija. Potvrde plaćanja šalju se automatski uz obostranu enkripciju. Viberov tim za podršku odgovarati će na pitanja na lokalnim jezicima.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: