Dobitnici natječaja “Pokreni nešto svoje”

Za društveno korisne projekte

0 Flares 0 Flares ×

21. travnja 2022. – Program „Pokreni nešto svoje“ kojim ACT Grupa i Philip Morris Zagreb već šestu godinu podržavaju male poduzetnike u našoj zemlji koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte nastavljen je i ove godine. Jedan od najvažnijih kriterija odabira dobitnika bila je društvena i ekološka održivost projekta, kao i održivost i potencijalno poslovanje sudionika te inovacije koje doprinose vrijednom društvenom utjecaju.

Ovogodišnjih šest najboljih projekata koji će tijekom idućih šest mjeseci dobivati kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku i bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 74.000 kuna su: BIFARD j.d.o.o. (Zagreb), Cidrani d.o.o. (Zagreb), Digicyte digitalne tehnologije d.o.o. (Zagreb), ŠUMA ŠUMA, vl. Maja Subotić Šušak (Zagreb), ORGANICA VITA, vl. Maja Lazić (Vraneševci) te NADES Design (Zagreb).

Na natječaj je pristiglo ukupno 405 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene pred stručnom komisijom ušlo 14 projektnih ideja. Finalisti natječaja, a tako i dobitnici potpore, izdvojili su se inovacijom koja doprinosi vrijednom društvenom utjecaju, ali i održivošću i potencijalom njihovog poslovanja. Svi će dobiti bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 74.000 kuna, a ACT Grupa i partner programa Philip Morris Zagreb osigurati će i promociju te kontinuirano poslovno mentorstvo tijekom sljedećih šest mjeseci.

Za provedbu šestog po redu programa Philip Morris Zagreb  osigurao je 444.000 kuna, dok je kroz dosadašnjih pet izdanja ovog programa u impact poduzetništvo ukupno uložio više od tri milijuna kuna. Za svaku uloženu kunu ovi su vrijedni i inovativni poduzetnici stvorili dvije kune nove društvene vrijednosti, odnosno ostvaren društveni povrat iznosi više od šest milijuna kuna.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: