Dobra volja i poticaji = uspješan OPG

Red posla – red pjesme dobitna su kombinacija

0 Flares 0 Flares ×

24. svibnja. 2022. – Na OPG-u mladog Alena Đurića, koje se nalazi u mjestu Košutarica u Općini Jasenovac, upravo je završila sjetva. Zajedno s roditeljima, obradit će 100 hektara zemlje i nastaviti razvijati svoje gospodarstvo. Proizvodi soju, suncokret, pir i kukuruz i sve to će u rinfuzi plasirati na vanjska tržišta, konkretno u Njemačku u kojoj već ima ugovorene kupce.

Upravo je završila sjetva. Foto: OPG Đurić

Obiteljsko gospodarstvo Đurić dobilo je 372.000 kuna, koliko je ovaj mladi poljoprivrednik dobio na mjeri 6.1.1., a time je financirao kupnju kombajna, sijačice i prskalice. U tome mu je pomogla Razvojna agencija SIMORA, koja je Đuriću radila prijavu, i dugi niz godina prati njegov rad.

“Sredstva koja sam dobio bila su vjetar u leđa i definitivno su nam pomogla da budemo konkurentniji. Danas se bavimo eko poljoprivredom, a za sve što proizvedemo imamo kupce. Svi se trebaju informirati i koristiti ono što im je ponuđeno. Ponekad se uz poslove koji dnevno traju više od osam sati teško pronađe vrijeme, ali pravovremena informacija, savjetovanje, kao i organizacija posla, recept su kako pokrenuti razvoj”, izjavio je Alen Đurić.

Alen Đurić završava studij agronomije, igra u lokalnom nogometnom klubu NK Mladost, a bavi se i glazbom – sa svojim bendom u kojem svira basprim ili brač čest je gost na raznim proslavama.

Naravno, ima i planova. “Potrebno nam je još zemlje te silosi i sušare za skladištenje žitarica. Bavimo se i medom, pa je i punionica meda san svih medara na našem području.”, kaže Đurić koji ne odustaje i nastavlja se baviti poslom koji voli u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je u samom vrhu po povučenim sredstvima za ruralni razvoj u Hrvatskoj.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: