Dobri poslovi u Rusiji

Međunarodni sajam u Sankt Peterburgu

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 20. rujan 2019. – Hrvatska gospodarska komora organizirala je nastup hrvatskih tvrtki proizvođača brodske opreme na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA koji se od 17. do 20. rujna održao u Sankt Peterburgu.

Na zajedničkom izložbenom prostoru HGK predstavile su se tvrtke Vulkan Nova iz Rijeke, Inelteh iz Rijeke, Pastor Inženjering iz Zagreba i tvrtka ACM-J.E.K. iz Zagreba.

Daniel Štern, predsjednik Uprave Pastor inženjeringa, tvrtke koja se bavi protupožarnim i vatrodojavnim instalacijama pojašnjava kako na sajam nisu došli izložiti neki konkretan proizvod, već im je cilj stvaranje novih kontakata s ruskim brodogradilištima.

„Nudimo im brodske protupožarne sustave i instalacije, od projektnih rješenja do isporuke opreme i ugradnje. U brodogradnji smo prisutni godinama, a s obzirom na drastično smanjenje domaćeg tržišta pokušavamo taj dio poslovanja nadomjestiti stranim brodogradilištima. Rusija je u zadnje vrijeme počela poticati domaću izgradnju ribarske flote i tu želimo biti prisutni“, naglašava Štern, uz napomenu da im trenutno oko 30 posto proizvodnje ide u izvoz.

Hrvatska industrija proizvodnje brodske opreme zapošljava oko 7000 djelatnika u preko 180 tvrtki, a udio domaćeg materijala i opreme iznosi od 20 do 22 posto od ugovorene cijene broda, ovisno o tipu broda i brodogradilištu. Naše tvrtke proizvode dijelove i opremu za sve segmente broda, od motora i opreme za palubu, preko ventilacijske i klima opreme pa sve do namještaja i interijera. Također pružaju i inženjerske usluge u brodogradnji.

NEVA je jedan od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u Rusiji, namijenjen proizvođačima proizvoda i usluga povezanih s brodogradnjom i pomorstvom. Bijenalnog je karaktera, a ove se godine održava po 15. put. Na prethodno održanom sajmu 2017. sudjelovalo je više od 600 izlagača iz 37 zemalja, a posjetilo ga je više od 20.000 posjetitelja.

Nacionalne štandove osim Hrvatske imale su i baltičke države, Kina, Danska, Finska, Njemačka, Island, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rusija i Turska.

Više pojedinosti: HGK

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: