Dodijeljene nagrade Indeks DOP-a

Više od 100 tvrtki ispunilo je upitnik Indeksa DOP-a.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 19. studenoga 2019. – Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i HGK dvanaesti put su proveli natječaj za ocjenjivanje društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća, Indeks DOP-a.

Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imala su sva poduzeća koja su u protekloj, 2018. godini, zadovoljila kriterije poslovne solventnosti. U kategoriji velikih poduzeća dobitnik je AD Plastik, u kategoriji srednjih nagrađen je HiPP Croatia, u kategoriji malih nagrada je otišla Media Valu, dok je u kategoriji javnih poduzeća laureat tvrtka Odašiljači i veze.

Četiri su kompanije nagrađene i po pojedinim područjima. Tako je za područje Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik Heineken Hrvatska, nagrada za područje Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem otišla je Ericssonu Nikoli Tesli, za područje Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom dobitnik je Dvokut ecro, a za područje Društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava INA – industrija nafte.

Uvidom u listu onih poduzeća koja su popunila upitnik Indeks DOP-a i prošle i ove godine, što predstavlja temelj za određivanje dobitnika u kategoriji, najveći napredak u odnosu na prethodno razdoblje, komisija je nagradu dodijelila poduzeću Vinag.

Više od 100 tvrtki ispunilo je upitnik Indeksa DOP-a.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: