Dodijeljene nagrade Zagrebačke burze

10. dodjela

0 Flares 0 Flares ×

16. prosinca 2021. – Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučio je o nagradama u ukupno sedam kategorija, razmatrajući objektivne i statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala. Dodijeljene su nagrade za dionicu s najvećim prometom; dionicu s najvećim porastom cijene; dionicu s najvećim porastom prometa; za člana godine; Nagrada Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala; Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala; i nagrada za dionicu godine prema izboru javnosti. Od 2018. godine u sklopu dodjele svoju Nagradu za građenje povjerenja javnosti kompanijama koje se ističu kvalitetnim izvještavanjem dodjeljuje PwC Hrvatska u suradnji sa Zagrebačkom burzom.

Dobitnici nagrada Zagrebačke burze, za 2021. godinu. Foto: ZSE / Vlado Cvirn

Ova, 2021. godina za Zagrebačku burzu bila je dosta aktivna: dogodila su se tri nova izdanja dionica na uređenom tržištu i još tri uvrštenja s osnove dokapitalizacije, a uvršteno je i pet obveznica i to svih vrsta (državne, korporativne i municipalne).

Aktivno je bilo i Progress tržište za male i srednje poduzetnike, kao i Funderbeam, platforma namijenjena financiranju startup tvrtki. Prošle godine uvršteni ETF-ovi ostvarili su odličan promet, a Zagrebačka burza je realizirala desetak posto više seminara svoje Akademije.

Indeksi su se oporavili, a trgovinska statistika pokazuje da je na tržištu bilo prilično živo te da interes investitora nije izostao. Zagrebačka burza je već šest godina vlasnk Ljubljanske burze, a nedavno je povećala i svoj udio u Makedonskoj burzi. Usto, 2021. godina je i godina kada je Zagrebačka burza navršila 30 godina postojanja.

Nagradu za Dionicu s najvećim prometom dobila je Podravka. Dionica Atlantske plovidbe proglašena je Dionicom s najvećim porastom cijene i prometa. Interkapital vrijednosni papiri i ove su godine dobitnik nagrade za Člana godine. Nagradu za Dionicu godine dobio je Hrvatski Telekom. Nagradu Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala primio je ekonomist Velimir Šonje. Nagradu za doprinos razvoju tržišta kapitala dobila je tvrtka Span.

U sklopu svečanosti dodjele Nagrada Zagrebačke burze i ove godine dodijeljena je PwC-ova Nagrada za građenje povjerenja javnosti (engl. Building Public Trust Award – BPTA), koja se dodjeljuje od 2018. Cilj je nagrade prepoznati i nagraditi društva koja se ističu jasnoćom i transparentnošću izvještavanja prema svojim dionicima, a ove godine tu nagradu je dobila INA-Industrija nafte. Hrvatska gospodarska komora povodom 30 godina Zagrebačke burze uručila je prigodnu plaketu predsjednici Uprave Burze.

Snimka dodjele dostupna je na You Tube kanalu Zagrebačke burze.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: