Novac za razvoj online prisutnosti poduzetnika

Projektni prijedlog podnosi se putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku

0 Flares 0 Flares ×

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga,  „WWW vaučeri za MSP-ove“  putem kojeg je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) dostupno 15.2 milijuna kuna bespovratnih sredstava, koje treba potrošiti do 2020. godine.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka u obliku vaučera, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava EFRR-a predviđenih za ovaj Poziv. Nadležno tijelo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Riječ je o novcu koji treba poslužiti za poboljšanje mrežnih (internetskih) rješenja malih poduzentika u prezentiranju i prodaji njihovih proizvoda i usluga te jačanju njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti, a sve to u okviru podrške razvoja informacijskog društva u Hrvatskoj.

Iznos potpore je od najmanje 15 do najviše 100 tisuća kuna.

Potpore male vrijednosti pružene kroz ovaj program dodjeljivat će se mikro, malim i srednjim poduzećima u obliku bespovratnih sredstava kao nadopune privatnom financiranju.

Na natječaj za dodjelu vaučera koje treba investirati u razvoj internetske prisutnosti, online i mobilni marketing i e-trgovinu, mogu se javiti sve pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća.

U jednom projektnom prijedlogu prijavitelj može tražiti izdavanje vaučera za usluge koje obuhvaćaju više aktivnosti, ali samo kod jednog pružatelja usluga. Jedan vaučer nije moguće izdati za sufinanciranje usluga više pružatelja usluga.

Po ovom Pozivu ne mogu se financirati aktivnosti povezane s izradom, razvojem, nabavom informatičkih poslovnih rješenja (softver, hardver, cloud) namijenjenih optimiziranju poslovanja i poslovnih procesa i proizvodnje te implementacija, prilagodba i integracija poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom.

Projektni prijedlozi moraju sadržavati jednu ili više prihvatljivih kategorija troškova: izrada poslovnih web stranica, unapređenje poslovnih web stranica uključujući prilagodbu za mobilne telefone i tablete i-ili unapređenje web shopa s implementacijom online metode plaćanja.

Uz barem jedan prihvatljivi trošak iz obvezne kategorije troškova, projektni prijedlog može sadržavati jedan ili više s njim povezanih prihvatljivih troškova; troškove kao što su usluga optimizacije domena (preglednost i upotrebljivost weba, internetska komunikacija, analiza konkurentnosti i pozicioniranja virtualnog tržišta, profila kupaca i trendova pretraživanja, web analitika), izrada aplikacija i rješenja za mobilnu trgovinu (mobilni bonovi, kuponi i kartice lojalnosti), troškovi najma domene, servera i/ili cloud usluga za potrebe provedbe aktivnosti do godine dana od dana isporuke usluge (kao dio isporuke usluge od istog pružatelja usluge).

Projektni prijedlog podnosi se putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku – tu su Upute za prijavitelje. Poziv se vodi kao trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga počevši od 13. kolovoza 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Sažetak poziva preuzmite OVDJE, a ddetaljnije informacije i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti s ove poveznice.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: