Dugoročna vizija ruralnih područja

Javno savjetovanje

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelless, 8. rujna 2020. – Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje o novoj inicijativi za dugoročnu viziju ruralnih područja. Cilj je prikupiti mišljenja o trenutačnim prilikama i izazovima u ruralnim područjima, ciljevima tih područja i mjerama potrebnima za njihovo ostvarenje.

Svi zainteresirani Europljani, uključujući potrošače, poljoprivredno-prehrambeni sektor, ruralna mala i srednja poduzeća, države članice, regionalna i lokalna tijela, poljoprivrednici, organizacije civilnog društva, mladi iz ruralnih područja, nevladine organizacije, lokalne skupine, ruralne mreže i predstavnici akademske zajednice mogu sudjelovati u javnom internetskom savjetovanju do 27. studenoga 2020.

Dubravka Šuica / Foto: EK

Potpredsjednica Šuica, zadužena za demokraciju i demografiju, izjavila je povodom pokretanja ove inicijative: Ruralna područja često se suočavaju s izazovima kao što su udaljenost, nedostatak povezanosti i ograničene usluge. No imaju i potencijal i mogućnosti te nude jedinstvenu kvalitetu života i imaju posebnu ulogu u prijelazu na zelenu, digitalnu i održivu Europu. Sljedeće godine, na temelju savjetovanja, predstavit ćemo dugoročnu viziju za ruralna područja kako bismo im pomogli u suočavanju s tim izazovima te kako bi ta područja postala poželjnija i dinamičnija te predložiti mjere za ostvarivanje te vizije.

Više pojedinosti


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: