Dva najviša priznanja Citusu

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu

0 Flares 0 Flares ×
Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke CITUS, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je pet patenta s područja ICT-a, te je dobio veliki broj zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (SAD, Kanada, Velika Britanija, Koreja, Rusija, Tajvan, Hrvatska, Malezija, Rumunjska, Poljska) Tomislav ima više od 20 godina iskustva u struci. Predavač je na međunarodnim stručnim tehnološkom i znanstvenim konferencijama. Dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore i član izvršnog odbora HUP-ICT, te predstavnik istih u Tematskom inovacijskim vijeću za sigurnost i član radne grupe za umjetnu inteligenciju i virtualnu/proširenu stvarnost.

Zagreb, 17. rujna 2020. – Na međunarodnoj izložbi inovacija ITE 2020 (International Invention and Trade Expo), u Londonu hrvatska tvrtka Citus osvojila je dva najviša priznanja za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije. ITE 2020 je međunarodna izložba inovacija koja se održava pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA. Okupila je inovatore iz dvadeset država iz cijeloga svijeta. Ukupno je bilo 400 izlagača, najviše britanskih inovatora. Hrvatskim inovatorima i poduzetnicima ova izložba je zanimljiva zbog velikih mogućnosti komercijalizacije njihovih inovacija.

Citusova individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije omogućava inovativnu interakciju na relaciji čovjek – računalo, kroz personalizaciju komunikacije koja je, u isto vrijeme, i individualna i anonimna. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, u realnom vremenu, ovo rješenje detektira i prepoznaje dobnu skupinu, spol, dimenzije i proporcije ljudskog tijela, te druga obilježja osobe.

Ti podaci čine tzv. biometrijski otisak osobe i vežu se za jedinstveni, ali anonimni, identitet koji se bilježi u računalni sustav, zajedno s drugim podacima koji čine profil osobe.

Rješenje omogućava anonimizaciju identiteta korisnika za potrebe segmentacije tržišta i implementacije programa vjernosti.

Anonimizacija identiteta se postiže asimetričnom enkripcijom biometrijskog otiska, s time da se ne pamte nikakvi dodatni osobni podaci osobe, a integritet se osigurava primjenom Blockchain tehnologije.

Korištenjem anonimnog, ali individualiziranog identiteta, osoba „otključava“ pristup raznim sadržajima kojima se pristupa isključivo kroz autentifikaciju. Svi prikupljeni podaci su sukladni GDPR-u.

Rješenje omogućava anonimizaciju identiteta korisnika za potrebe segmentacije tržišta i implementacije programa vjernosti. Može se primijeniti u raznim industrijama: zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja itd..

CITUS-ov tim, u proteklih 20 godina, diljem svijeta osvojio je više od 70 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Više pojedinost: www.citus.hr


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: