Dvadeset novih radnih mjesta

IBM iX Hrvatska

0 Flares 0 Flares ×
(s lijeva na desno) Moreno Gregurić, David Stoger, Daniel Strmečki, Tomislav Nebes i Mario Horvat. Foto: IBM iX

18. svibnja 2022. – Digitalna agencija IBM iX Hrvatska*, koja tijekom posljednjih pet godina bilježi stopu rasta zaposlenika od čak 750%, s uredima u Zagrebu i Varaždinu, krajem godine otvara svoj ured u Osijeku – zato što u tom gradu postoje etablirani tehnički fakulteti koji iz godine u godinu stvaraju visokoobrazovane stručnjake.

IBM iX Hrvatska će u Osijeku otvoriti dvadesetak radnih mjesta. Zaposleni će imati trideset dana godišnjeg odmora, opciju rada na daljinu, jedan dan bez sastanaka u tjednu, privatno zdravstveno osiguranje i individualni (mentalni) zdravstveni program i trening.

Na predstavljanju dolaska IBM-a iX Hrvatska u Osijek, osim gradonačelnika Ivana Radića, bili su i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Tomislav Matić, te predstavnici osječkog Sveučilišta, Filozofskog fakulteta u Osijeku i predstavnici IT zajednice čime su pokazali značaj dolaska ove uspješne digitalne agencije u Osijek.


*IBM iX osnovan je 2014. godine, a iX skraćenica je za Interactive Experience. IBM iX, od svog osnivanja postao je jedna od najvećih mreža digitalnih agencija na svijetu. Danas oko 17.000 stručnjaka – uključujući stratege, konzultante, dizajnere, programere i arhitekte podataka – radi u više od 50 IBM iX Studija diljem svijeta. U DACH regiji i Hrvatskoj više od 1200 zaposlenika raspoređeno je na 13 IBM iX lokacija.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: