E-prijava promjena u mirovinskom osiguranju

Nova usluga HZMO-a

0 Flares 0 Flares ×
Novom e-uslugom proširena je postojeća usluga elektroničkog poslovanja HZMO-a. / Foto: Andrea Piacquadio – Pexels

Zagreb, 5. siječnja 2021. – Od danas dostupna je nova e-usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – eMPP-1 – kojom se obveznicima, poslodavcima, pravnim i fizičkim osobama omogućava da elektroničkim putem uspostavljaju prijave/promjene o utvrđenom stažu osiguranja i osnovici (obrazac eMPP-1) u svim postupcima prikupljanja nedostajućih podataka važnih za ostvarivanje prava na mirovinu.

Novom e-uslugom proširena je postojeća usluga elektroničkog poslovanja HZMO-a za uspostavljanje e-prijava Lana, kojom se uspostavljaju e-prijave o početku, promjeni i prestanku poslovanja obveznika kao i e-prijave o početku, promjeni i prestanku osiguranja osiguranika.

Uslugu mogu na jednostavan način koristiti postojeći i novi korisnici, ovlaštene osobe obveznika koji su već registrirani ili se prvi put registriraju u elektroničku uslugu e-prijave Lana bez potrebe dolaska na šalter HZMO-a, a detaljne korisničke upute dostupne su na poveznici.

Registracija se i nadalje može obaviti na šalterima HZMO-a podnošenjem pristupnog lista s priloženom punomoći obveznika za uspostavu e-prijava i/ili prijava o stažu i plaći.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: