E-trgovina, solari, respiratori i robotaxi

24 milijuna e-trgovaca, 100 tisuća respiratora, Robo-Taxi

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 24, kolovoza 2020. – Nekoliko novosti, ukratko:

Globalna e-trgovina. Golem segment svjetskog gospodarstva je prodaja putem interneta – sektor koji se sastoji od 24 milijuna trgovaca i više od dvije milijarde kupaca. Promet koji će e-trgovina ove godine ostvariti procjenjuje se na 4,13 bilijuna (4130 milijardi) američkih dolara. Najveći trgovac na svijetu, američka tvrtka Walmart objavila je da joj je internetski dio prodaje rastao 97 posto u prvom dijelu ove godine, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Solarni paneli. Još jedan neočekivani dobitnik situacije nastale pandemijom korona virusa je i industrija kućnih solarnih panela. Iako je u mjesecima “zaključavanja” kad se instalateri nisu mogli penjati na krovove stala (prodaja je pala za više od 30 posto), sada raste brže od očekivanja. Najviše u Kini, Japanu i Sjedinjenim Državama, ali i u Europskoj uniji.

100 tisuća respiratora. Ministarstvo zdravstva Sjedinjenih Država napravilo je zalihu od gotovo sto tisćua novih respiratora. Većinu su ih proizvele tvrtke General Electric i Philips u posljednja tri mjeseca.

Robot-Taxi. Kineska startup tvrtka AutoX pokrenula je robotaxi uslugu u Shanghaiu. Krenuli su sa stotinu potpuno autonomnih vozila.

Pametni satovi. Globalni prihodi od isporuka pametnih satova u svijetu u prvoj polovici 2020. godine povećali su se za 20 posto, a na vrhu su Apple, Garmin i Huawei


 

Odgovori

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: