Edukacija o kreditiranju izvoza

E-radionice HUP-a i HBOR-a

0 Flares 0 Flares ×
Kako se osigurati od neplaćanja kupca u inozemstvu?

Zagreb, 19. kolovoza 2020. – Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) će u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) održati niz informativnih online radionica na temu programa osiguranja izvoza i kreditiranja te uvedenih mjera za poduzetnike – izvoznike pogođene pandemijom COVID-19.

Radionice trebaju odgovoriti na nekoliko pitanja: Kako se osigurati od neplaćanja kupca u inozemstvu? Kako koristiti HBOR-ovu policu osiguranja kao kolateral za odobrenje kredita? Kako kreditirati investiciju uz kamatne stope već od 1,3% i uz rokove otplate do 17 godina? Korištenje uvedenih COVID – mjera te odobrenje sredstava iz izvora HBOR-a uz kamatnu stopu već od 0%?

Izvoznici kod HBOR-a mogu osigurati kratkoročna ili dugoročna inozemna potraživanja te je moguće ugovoriti osiguranje za kupca iz bilo koje države svijeta. HBOR izvoznicima može ponuditi maksimalno pokriće do 95% ovisno o programu osiguranja što u praksi znači da izvoznici svojim kupcima mogu ponuditi odgodu plaćanja te ako ne uspiju naplatiti izvezenu robu, HBOR će im isplatiti odštetu.

Police osiguranja HBOR-a izvoznici mogu koristiti i kao kolateral za odobrenje kredita banke. Poduzetnicima su na raspolaganju programi kreditiranja HBOR-a za obrtna sredstva i investicije. Za veliki broj poduzetnika kamatne stope na ova sredstva su niže od 2%.

O programima kreditiranja i načinu podnošenja zahtjeva poduzetnici će saznati više na radionicama, a prva će biti održana 9. rujna u Zagrebu.

HBOR je uveo i niz novih programa kreditiranja te prilagodio programe osiguranja u cilju omogućavanja povoljnog financiranja održavanja likvidnosti poduzetnika. Sredstva iz izvora HBOR-a dostupna su poduzetnicima uz kamatnu stopu već od 0%, a o detaljima i uvjetima podnošenja zahtjeva bit će više riječi tijekom radionice.

Edukativnu e-radionicu održat će Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica Direkcije za mikro, mala i srednja poduzeća i Martina Jus, direktorica Sektora međunarodnih poslova, osiguranja izvoza,EU fondova i financijskih instrumenata u HBOR-u. 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: