Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci

Još čvršća suradnja s akademskom zajednicom

0 Flares 0 Flares ×

7. lipnja 2022. – U Rijeci je otvoren novi ured kompanije Ericsson Nikola Tesla. Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici među kojima i Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, visoki predstavnici lokalnih i regionalnih tijela, članovi akademske zajednice i gospodarstvenici.

Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu „Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji“ između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom. Uz Filozofski fakultet koji je nositelj projekta i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Projekt je primjer multidisciplinarnog iznalaženja tehnoloških rješenja.

Ericsson Nikola Tesla je i jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u slijedećem razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije. Radom na ovom projektu u kojem bi Ericsson Nikola Tesla bio angažiran u tri od četiri ključne aktivnosti – iskušaj prije ulaganja, edukacija i povezivanje – Ericsson Nikola Tesla ima priliku dati svoj doprinos kreiranju inovativnih digitalnih rješenja.

Osim kroz partnerstva s akademskom zajednicom, Ericsson Nikola Tesla i kroz druge projekte doprinosi digitalnom i održivom razvoju Rijeke i šire lokalne zajednice te pomaže u ostvarenju ciljeva klimatske neutralnosti i zelene tranzicije Hrvatske.

Već nekoliko godina tvrtka sudjeluje u projektu CEKOM – Centar kompetencija za pametne gradove. Projekt je sufinanciran sredstvima EU fondova te podrazumijeva partnerstvo u inovacijskom klasteru koji povezuje gospodarske subjekte i istraživačke institucije na projektima istraživanja i razvoja u pametnim gradovima. Ericsson sudjeluje na tri projekta: Connected Traffic, 4D Inteligentna infrastruktura i Modesty.

Na svečanom otvorenju riječkog ureda koji se nalazi na adresi Vukovarska 7a predstavljen je i dio naprednih inovativnih tehnoloških rješenja koje Ericsson Nikola Tesla nudi tržištu.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: