Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Osijeku

Otvoren razvojno-istraživački centar Ericssona Nikole Tesle u Slavoniji

0 Flares 0 Flares ×

Kompanija Ericsson Nikola Tesla je danas u Osijeku otvorila nove prostore svog razvojno istraživačkog-centra i time ovaj dio poslovnih aktivnosti, nakon Zagreba i Splita proširila i na Slavoniju. Brojne okupljene goste pozdravili su Gordana Kovačević predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla, najvećeg hrvatskog izvoznika znanja, Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka te Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

Predsjednica uprave tvrtke, Gordana Kovačević naglasila je kako Ericsson Nikola Tesla, sa svojim velikim razvojno-istraživačkim centrom u kojem radi 1400 od ukupno 3100 zaposlenika, daje značajan doprinos strateškim ciljevima tehnološke, gospodarske i društvene održivosti. Posebno je istaknula kako će kompanija nastaviti svoju praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje pa će zahvaljujući tome naši Slavonci, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama iz Zagreba i Splita sudjelovati u razvoju mobilnih komunikacija 4 i 5 generacije.

U osječkom uredu trenutačno radi trideset, pretežno mladih ljudi, a planirano je dodatno zapošljavanje i širenje, pri čemu će dinamika tog procesa ovisiti o dostupnosti visokoobrazovanih stručnjaka.

“Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT veleposlanici svojim radom, znanjem i zalaganjem jer su povezani sa svim zemljama i stručnjacima u globalnom Ericssonu. To je najbolja poruka koju danas šaljemo” izjavila je Gordana Kovačević.

“Živimo u digitalnom dobu u kojem je tehnologija jedan od pokretača razvoja cjelokupnog društva pa je važna činjenica da će stručnjaci ovog razvojno-istraživačkog centra raditi i na globalnom razvoju pete generacije mobilne tehnologije”, izjavio je Andrej Plenković, predsjednik hrvatske Vlade.

Podsjetio je da Vlada snažno podupire procese digitalne transformacije kao bitne sastavnice svih strukturnih reformi i izrazio zadovoljstvo što je prepoznata podrška i doprinos ministarstava, tijela javne, regionalne i lokalne uprave ovako važnom projektu. Plenković je još istaknuo da ovako nastaju prijeko potrebna nova radna mjesta i visokovrijedni poslovi te se osigurava bolja perspektiva mladim ljudima pa na temelju ovog modela, u budućnosti očekuje još kvalitetnih projekata.

Uslijedio je kratki demo program prof.dr.sc. Darka Huljenića, direktora istraživanja Ericssona Nikole Tesle, koji je prisutnima predstavio dio naprednih tehnoloških rješenja koja će globalno osigurati višu razinu mobilnih komunikacija, a na kojima rade hrvatski stručnjaci.

Uz Andreja Plenkovića predsjednika Vlade Republike Hrvatske, otvaranju Ericssonovog istraživčkog centra u Osijeku nazočili su i Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture te Vlado Guberac, rektor Osječkog sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera,

Više o svemu tome, potražite na mrežnim stranicama tvrtke Ericsson Nikola Tesla:

www.ericsson.hr

www.youtube.com/ericssonnikolatesla

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: