Europski pakt za vještine u kreativnom sektoru

Okrugli stol

0 Flares 0 Flares ×

14. travnja 2021. – Povjerenici Gabriel, Schmit i Breton organizirali su okrugli stol o europskom paktu za vještine s predstavnicima kulturnih i kreativnih sektora. Pakt za vještine najavljen je u sklopu Europskog programa vještina koji je Komisija donijela 1. srpnja 2020, a pakt je pokrenut 10. studenoga.

Cilj pakta je mobilizirati sve relevantne dionike, partnere iz industrije te socijalne, regionalne i obrazovne partnere, kako bi im se pomoglo da razviju vještine potrebne za održiv i otporan oporavak nakon pandemije koronavirusa.

Komisija će podupirati suradnju uspostavljenu u okviru Pakta u obliku platforme za partnerstvo ili savjetovanja o financiranju sredstvima EU-a.

Kreativni i kulturni sektori prepoznati su kao važan industrijski ekosustav, posebno uzimajući u obzir ozbiljne posljedice pandemije na te industrije, utjecaj digitalne transformacije i učinke prelijevanja na druge ekosustave kao što je turizam, kao i snažnu uključenost industrijskih aktera i njihov napredak u okviru Saveza za razvoj kulturne baštine.

Poboljšanje postojećih i razvoj novih vještina važni su pokretači gospodarskog oporavka i dugoročnog restrukturiranja sektora.

Na okruglom stolu iskazana je predanost svih dionika udruživanju snaga u prekvalifikaciji osoba koje rade u kreativnom i kulturnom sektoru. Sudionici su naglasili potrebu za privlačenjem i zadržavanjem talenata, poticanjem kreativnosti i ulaganjem u digitalne vještine kako bi se iskoristile prednosti digitalne tranzicije.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: