Facebook daje milijune malim tvrtkama

100 milijuna dolara u 30 zemalja

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb 24. ožujak 2020. – Najveća internetska društvena mreža, Facebook, osmislila je fond vrijedan stotinu milijuna dolara, namijenjen isključivo malim poduzetnicima pogođenima pandemijom corona virusa, u tridesetak zemalja u kojima tvrtka ima svoje urede.

Sheryl Sandberg / Foto: Facebook

Novac će se raspodijeliti na 30 tisuća malih tvrtki, izjavila je operativna direktorica i podpredsjednica tvrtke Sheryl Sandberg, u intervjuu koji je dala američkoj televiziji CNBC u emisiji “Mad Money”.

Rok za prijave biti će naknadno objavljen, no u fondu će novac biti podijeljen u dvije kategorije – bespovratne novčane potpore i nisko-kamatne kredite za isplatu plaća radnicima te pokrivanje životnih troškova (režije, hrana, higijena) zaposlenika malih tvrtki.

Uz fond za male poduzetnike, Facebook je pokrenuo i Business Hub – mjesto na kojem se poduzetnici mogu informirati o svemu što im može pomoći u ekonomskom preživljavanju pandemije.

Facebookov program za pomoć malim poduzetnicima će se u slijedećim mjesecima još proširivati, novim inicijativama i novim sredstvima.

Više pojedinosti: Facebook program potpora za male poduzetnike.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: