Fil Rouge Capital “akcelerira” šesti put

Otvorene prijave

0 Flares 0 Flares ×

9. prosinca 2021. – Fil Rouge Capital, jedan od tri fonda rizičnog kapitala koji djeluju u našoj zemlji, objavio je da prima prijave za šesti po redu, zimski Akceleratorski program 2022. godimne. Svi zainteresiraniu mogu se prijaviti do ponedjeljka 10. siječnja 2022. do ponoći. Nakon toga slijedi izborni dan, kada će žiri sastavljen od članova tvrtke Fil Rouge Capital odabrati petanest startup timova koji će na jesen sudjelovati u akceleratoru.

Program počinje u travnju, a završaviti će se ekskluzivnim Demo Day događajem na kojem će biti pozvani investitori ispred kojih će odabrani startupi prezentirati svoja dostignuća i planove za budućnost.

Odabranim startupima je osigurano ulaganje od 50 tisuća eura, pristup Fil Rouge Capital mreži mentora. Foto: Rodnae Productions / Pexels

Svi koji se žele prijaviti moraju imati minimalno održivi proizvod, kojim će pokazati kako postoji tržišna potreba za takvim rješenjem. Startiup timovi i tvrtke s postojećim korisnicima i kupcima imati će prednost.

Investira se u tvrtke registrirane u Republici Hrvatskoj, a startupi koji su svoj rad započeli u drugoj državi moraju zadovoljiti posebne kriterije koji su detaljnije objašnjeni u samoj prijavi. Pored toga, očekuje se izvrsno poznavanje engleskog jezika.

Odabranim startupima je osigurano ulaganje od 50 tisuća eura, pristup Fil Rouge Capital mreži mentora, pristup seminarima koje vode stručni predavači, mogućnost dodatnih investicija nakon dokazivanja poslovnog modela i rasta te 200 tisuća eura povlastica od firmi poput Google-a, Amazona, Microsofta itd.

Za osnivače i timove koji nisu iz Hrvatske, Fil Rouge Capital osigurava operativnu i logističku podršku, pomoć pri otvaranju bankovnog računa, pomoć pri ispunjavanju potrebnih kriterija, kao i svu ostalu potencijalnu potporu u snalaženju u hrvatskom poslovnom okruženju.

Link za prijavu 


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: