Fintech aplikacije su traženije od bankarskih

Istraživanje tvrtke AppAnnie

0 Flares 0 Flares ×
Aplikacije koje služe za ulaganja i trgovinu na tržištima vrijednosnica, bile su aplikacije koje su korisnici najviše preuzimali. Foto: Pexels

19. travanj 2021. – Najnovije istraživanje analitičke kuće App Annie, specijalizirane za telekomunikacijska tržišta, pokazuje da su financijske aplikacije koje su osmislile razne startup “fintech” tvrtke za 10,8 puta traženije od apliakcija za mobilno bankarstvo koje svojim klijentima nude banke.

Financijske aplikacije preuzete su 4,6 milijardi puta tijekom 2020. godine, a korisnici su proveli 16,3 milijarde sati na svojim mobitelima baveći se financijama.

Najveći porast preuzimanja financijskih aplikacija dogodio se tijelom prvog zaključavanja, dakle, u travnju prije točno godinu dana, a slijedeći mjesec kada je zabilježen veći rast preuzimanja aplikacija s interneta bio je prosinac 2020.

Zanimljivo je, aplikacije koje služe za ulaganja na tržištima vrijednosnica i trgovinu dionicama, kao što je Robinhood, bile su aplikacije koje su korisnici najviše preuzimali.

Izvještaj je naručila internetska platforma za markeitng aplikacija, Liftoff, a nastao je analizom 57 milijardi prikazivanja oglasa za mobilne aplikacije, zatim istraživanjem 12 milijuna instalacija aplikacija te posebnim praćenjem 188 aplikacija tijekom cijele 2020. godine.

Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: