Futurologija danas…

Prva Future Tense konferencija – za budućnost treba biti spreman već danas

0 Flares 0 Flares ×

U zagrebačkoj Laubi održala se prva Future Tense konferencija usmjerena na budućnost poslovanja, koja je okupila četiri svjetska futurologa: Morgaine Gaye, Gerda Leonharda, Arica Dromija i David Bircha koji su govorili o razvoju i utjecaju tehnologije na čovječanstvo, o pametnim gradovima, mikro i makro prehrambenim trendovima te budućnosti plaćanja.

Gerd Leonhard predviđa da će napredna tehnologija promijeniti naš svijet više nego bilo koji izum ranije, zaključuje da nas očekuje svijetla budućnost samo je važno da čovječanstvo stavimo na prvo mjesto.

Morgaine Gaye u svom je predavanju o mikro i makro trendovima u prehrani predvidjela niz promjena koje bi, kako kaže, trebale promijeniti način na koji doživljavamo svijet, a prema tome i način na koji kušamo hranu i razmišljamo o tome što za nas znači da je nešto – ukusno.

David Birch futurolog i vodeći stručnjak u području financijske industrije naglasio je kako je u nizu zemalja korištenje gotovine već sada u padu, i sigurno će nestati. „Najnovija tehnologija omogućit će pametan novac, a to će biti novac koji odražava vrijednosti zajednica koje su ga proizveli“, naglasio je David Birch te dodao da tehnologija koja će omogućiti te promjene ne mora biti blokchain te da digitalna valuta možda neće biti bitcoin, no da je tokenizacija neminovna.

Aric Dromi istaknuo je kako gradovi moraju razmišljati kao brandovi i velike kompanije. „U SAD-u rast bilježe kompanije čije je primarno poslovanje zasnovano na računalnom kodu. Isto vrijedi i za gradove jer je rezultat očit“, izjavio je Aric Dromi te dodao kako će do 2050. godine većina svjetskog stanovništva živjeti u gradovima.

Koliko su futurološka predviđanja korisna i mogu li se primijeniti u planiranju poslovanja na CEO Future panelu raspravljali su predsjednici uprava: Jiří Dvorjančanský; A1 Hrvatska, Mario Žižek; Addiko Bank, Katarina Šiber Makar; IN2, Dražen Mavrić; Nova TV i Tihomir Adam; Zvijezda. Na panelu je poseban naglasak stavljen na važnost etike kada je riječ o implementaciji umjetne inteligencije u poslovanju te zaštiti privatnosti i podataka korisnika u sveprisutnoj digitalnoj sferi poslovanja.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: