GDPR štiti ljude, ne samo podatke

15. Europski dan zaštite osobnih podataka

0 Flares 0 Flares ×
Konferencija: Digitalna transformacija i zaštita osobnih podataka u doba globalne pandemije. Foto: HGK

Zagreb, 28. siječnja 2021. – Povodom Europskoga dana zaštite osobnih podataka, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizirala je konferenciju Digitalna transformacija i zaštita osobnih podataka u doba globalne pandemije. U fokusu su bili mikro, mali i srednji poduzetnici koji su tijekom koronakrize postali najugroženiji dio gospodarskoga sustava u Hrvatskoj i cijeloj EU.

EU je uvela nova pravila kako bi se spriječila njihova zlouporaba i zajamčilo poštovanje prava na zaštitu podataka. (kliknite na sliku).

Zaključak konferencije je: ključ razvoja digitalne ekonomije je povjerenje, a u regulaciji upravljanja osobnim podacima glavnu ulogu ima GDPR. Njegovo kvalitetno provođenje donosi i određene troškove, što malim i srednjim poduzetnicima otežava poslovanja, no ulaganja u sigurnost su investicije koje se višestruko isplate.

Pandemija je privatnost dovela u centar pozornosti, a poanta privatnosti je da štiti ljude, a ne samo podatke

U sklopu konferencije održan je i panel Nakon Covida-19: trenutno stanje i budući razvoj, na kojem su raspravljali domaći i međunarodni stručnjaci s područja zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti.

Komora je u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP) od početka studenog 2020. do danas, u sklopu projekta ARC (Awareness Raising Campaing For SMEs), održala trinaest radionica o usklađivanju poslovanja s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) za malo i srednje poduzetništvo na kojima je sudjelovalo 1100 polaznika.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: