Google dijeli dva milijuna eura

Za podršku digitalne uključivosti i smanjenje digitalnog jaza

0 Flares 0 Flares ×
Sastanak u Googleu. Foto: Google

Zagreb, 20. siječnja 2021. – Američka internetska korporacija, Google, predstavila je novu verziju svog natječaja Google.org Impact Challenge, prvi put namijenjeni i zemljama srednje i istočne Europe. Riječ je o natječaju za sve one koji nešto rade na smanjenju digitalnog jaza i promicanju uključivog gospodarskog rasta. Fond je vrijedan dva milijuna eura, a novac će se raspodijeliti sudionicima natječaja iz Hrvatske i deset drugih zemalja regije.

Prošle godine Google se obvezao pomoći deset milijuna ljudi i tvrtki diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike u digitalizaciji, rastu i pronalaženju novih karijera. U regiji srednje i istočne Europe Google je samo u 2020. godini pomogao 250 000 ljudi, a u Hrvatskoj više od 20 000 ljudi, u unaprijeđivanju u razvoju digitalnih vještina i internetskih karijera. Tijekom protekle dvije godine Google.org je u Hrvatskoj dodijelio više od 450 000 eura bespovratnih sredstava.

Na natječaj Impact Challenge mogu se javiti sve neprofitne kao i profitne organizacije te akademske institucije iz Hrvatske.

Projekti moraju biti dobrotvorni, mogu biti veliki ili mali i na bilo kojem stupnju razvoja – bilo da je riječ o novoj ideji ili dobro uhodanom projektu koji je spreman za daljnji razvoj i rast. Podnositelji zahtjeva moraju imati sjedište u jednoj od sljedećih zemalja: Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Google će u suradnji s INCO grupom i odborom istaknutih stručnjaka koji uključuje akademike, vodeće ljude i aktiviste civilnog društva iz cijele regije odabrati projekte koje će podržati.

Rok za prijavu je 1. ožujka 2021

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: