HAMAG-BICRO i u Varaždinskoj županiji

20. ispostava u Hrvatskoj

0 Flares 0 Flares ×

9. lipnja 2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Varaždinskoj županiji u prostorijama HGK Županijske komore Varaždin. To je ujedno i posljednja, dvadeseta ispostava po redu koju je HAMAG-BICRO otvorio kroz aktivnost decentralizacije svojih usluga u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2.

Cilj decentralizacije je poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, osigurati višu razinu profesionalnih usluga te omogućiti jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

Gospodarstvo Varaždinske županije je među prva tri u Hrvatskoj, što pokazuje Indeks gospodarske snage Hrvatske gospodarske komore. Poduzetništvo Varaždinske županije je 11,2 posto jače u odnosu na prosjek države. Tu posluje više od 4.200 poduzetnika koji zapošljavaju gotovo 44.000 radnika. Oni su u 2020. godini ostvarili 1,25 milijarde dobiti, 200 milijuna kuna više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

Zaposlenici u ispostavama HAMAG-BICRO-a provoditi će pojedinačna informiranja poduzetnika i savjetovanje poduzetničkih potpornih institucija, kao i organizirati radionice o dostupnim bespovratnim sredstvima i zajmovima. HAMAG-BICRO će kroz projekt BOND  podizati stručne kapacitete poduzetničkih potpornih institucija koje transferiraju znanje na poduzetnike, kako bi mogli pravovremeno reagirati u izazovnim poslovnim situacijama i biti što konkurentniji na tržištu.

Kroz različite programe financiranja HAMAG-BICRO-a u Varaždinskoj županiji potaknuto je više od jedne milijarde kuna investicija, čime je potaknuto otvaranje 1.253 novih radnih mjesta.

Uzvanici na otvorenju HAMAG-BICRO ispostave u Varaždinskoj županiji. Foto: HAMAG-BICRO

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 99 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Prva faza projekta započela je 2017. godine i trajala je do 2019. godine. Predviđeno trajanje druge faze projekta je do 2023. godine. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Varaždinu poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenik Agencije Eduard Dobrenić eduard.dobrenic@hamagbicro.hr.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: