Hitni krediti za neprofitne udruge

Erste Group u regiji Srednje i Istočne Europe

0 Flares 0 Flares ×

24. ožujka 2021. – U okviru društveno odgovornog bankarstva*, Erste Group osigurala je za neprofitne organizacije u SIE regiji (Srednja i Istočna Europa) pristup hitnim Covid-19 kreditima za obrtni kapital, pri čemu Zaklada Erste pokriva sve kamate na kredite tijekom 2021. godine.

Ova vrsta pomoći pokrenuta je u svibnju 2020. s ciljem podrške neprofitnim organizacijama, pogotovo onima koje djeluju na području zdravlja i socijalne skrbi. S obzirom na veliku potražnju koja dolazi iz društvenog sektora, Erste Group odlučio je produžiti ovu inicijativu do rujna 2021.

Tina Sirotić, voditeljica Službe društveno odgovornog bankarstva u Erste banci. Foto: Erste

Tijekom 2020. godine Erste Group dodijelio je 14 milijuna eura u obliku kredita, uključujući hitne kredite za obrtni kapital, više od stotini socijalnih poduzeća i neprofitnih udruga.

Poduzetnicima početnicima i neprofitnim organizacijama Erste Grupa je plasirala 12 milijuna kuna kroz približno 70 kredita, dok je istovremeno 70 klijenata realiziralo tzv. Covid odgodu otplate kredita kako bi što lakše prebrodili krizno razdoblje uzrokovano pandemijom.

U posljednje četiri godine, otkad provodi program društvenog bankarstva, Erste banka financijski je podržala više od 225 klijenata s 37,8 milijuna kuna.

Različita društveno odgovorna poduzeća i neprofitne udruge iskoristili su ove kredite oslobođene plaćanja kamata kako bi mogli nastaviti pružati podršku najranjivijim osobama u svojim društvima i tijekom krize uzrokovane koronavirusom.

Više pojedinosti


* Društveno odgovorno bankarstvo Erste Groupa podržava poduzetnike početnike, mikropoduzeća, društvene organizacije i osobe koje se suočavaju s financijskim poteškoćama. Kako prvi pokretač i lider u društveno odgovornom bankarstvu u regiji SIE, Erste Group je već odobrio gotovo 380 milijuna eura putem gotovo 20.000 kredita za financiranje mikro poduzetnika i poduzetnika početnika, kao i društvenih organizacija. Aktivnosti društveno odgovornog bankarstva Erste Groupa osigurale su potporu za preko 35.000 klijenata u obliku financijskih sredstava, edukacije i/ili mentorstva te su pomogle otvoriti i očuvati preko 45.000 radnih mjesta diljem regije.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: