Hrvatska obrambena industrija predstavlja se u Parizu

Provjereni dobavljači i jaki izvoznici

0 Flares 0 Flares ×
Štand veći od 200 m2, organizirala je i sufinancirala Hrvatska gospodarska komora. Foto: HGK

14. lipnja 2022. – Tvrtke iz naše vojne industrije predstavljaju svoje proizvode na međunarodnom sajmu Eurosatory, posvećenom obrambenom i sigurnosnom sektoru, koji se održava od 13. do 17. lipnja u Parizu.

Na nacionalnom štandu većem od 200 m2, kojeg je organizirala i sufinancirala Hrvatska gospodarska komora, sudjeluju Hs Produkt, Šestan Busch, Agencija Alan, Dok-ing i Croshield. Na štandu se predstavljaju i tvrtke iz tekstilne industrije: Odjeća, Galeb, Čateks, Galko, Kap-ko i Šešir, a na sajmu sudjeluju i hrvatski startupi Iron Bull i Orqa sa svojim rješenjima za poboljšanje kibernetičke sigurnosti.

Hrvatske tvrtke obrambene industrije redoviti su dobavljači naoružanja i vojne opreme za potrebe Hrvatske vojske i MUP-a, a iza njih stoje i respektabilne strane reference, poput NATO-a i američke savezne agencije FBI. U 2020. godini hrvatska je vojna industrija izvezla oružja u vrijednosti većoj od 775 milijuna kuna, što je rast od čak 42 posto.

Naše tvrtke na sajmu imaju dogovoren niz sastanka s dosadašnjim kupcima, a očekuju i nove, pogotovo iz zemalja frankofone Afrike i Bliskog istoka te će se dodatno predstaviti i francuskom tržištu. Hrvatska obrambena industrija obuhvaća oko 100 poslovnih subjekata s više od 3000 zaposlenih uz godišnju proizvodnju oko 200 milijuna eura, te izvoz preko 100 milijuna eura.

Sajam Eurosatory jedan je od najznačajnijih sajmova obrambene industrije i sigurnosnog sektora na području Europe na kojem će sudjelovati oko 1.800 izlagača iz 60-ak zemalja svijeta.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: