Hrvatska Orqa kupila švicarski ImmersionRC

Spajanje s posljedicama za tržište dronova

0 Flares 0 Flares ×
Anthony Cake i Srđan Kovačević. Foto: Orqa

29. travnja 2022. – Osječka tehnološka tvrtka Orqa, koja razvija tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV – First Person View), stekla je 100-postoni udio u švicarskoj tvrtki ImmersionRC. Posao je značajan jer će spajanjem i akvizicijom IRC portfelja, Orqa moći na globalnom tržištu ponuditi jedan od najcjelovitijih portfelja tehnologija za dronove.

Orqa i ImmersionRC surađuju već dvije godine. Tvrtka ImmersionRC (IRC), smatra se začetnikom FPV industrije specijalizirane za napredna rješenja za dronove, dok je Orqa postala globalni lider u dizajnu i proizvodnji video-naočala za pilote dronova i jedna je od vodećih tvrtki u industriji bespilotnih letjelica.

Okosnicu Orqinog poslovanja čine razvoj i prototipiranje uređaja iz područja tehnologija pogleda iz prvog lica (FPV), udaljene stvarnosti (RR), prijenosa video signala i radio-komunikacije te proizvodnja elektroničkih komponenata i uređaja.

Prema uvjetima Ugovora, Orqa preuzima 100% IRC-a, dok se njegov izvršni direktor Anthony Cake sa svojim bogatim iskustvom pridružuje Orqinom timu na poziciji glavnog direktora za tehnološke inovacije.

Više pojedinosti


 

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: