Hrvatski montažni proizvodi

Šesnaest tvrtki predstavilo svoje modele

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 30. siječnja 2021. – Krajem ovog tjedna, na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, šesnaest domaćih tvrtki koje se bave montažnom gradnjom predstavile su svoje proizvode projektantima kako bi se oni upoznali sa svim prednostima i specifičnostima tog oblika gradnje.

Šesnaest domaćih tvrtki koje se bave montažnom gradnjom predstavilo je svoje proizvode projektantima na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Foto: HGK

Montažna gradnja model je koji će se u većem opsegu primijeniti na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, dok će ostatak građevinske operative biti zauzet klasičnom gradnjom – oni će obnavljati stanove u oštećenim zgradama na navedenim prostorima i u Gradu Zagrebu.

Svoje proizvode i reference predstavile su tvrtke Jedinstvo, Domprojekt, Arkada interijer, Termak, OTK, Tehnoplast profili, Concept Ing, Domusplus, T.C. Požgaj, Euromodul Alu-forma, Lamel D&G Grupa, Beton Lučko, Stenavert i Radmans Building Services.

Montažne kuće kao model gradnje odabrane su zato što je njihova izrada brza i precizna. Većina njih na odredište stižu s ugrađenom kuhinjom, kupaonom, krevetima, ormarima, stolarijom i ostalim instalacijama. Od naknadnih radova, uglavnom ostaje samo tehnički pregled odnosno spajanje vode, kanalizacije, struje, grijanja i hlađenja.

Na konferenciji je objavljeno i da će domaći arhitekti uskoro predstaviti svoje prijedloge tipskih montažnih kuća, koje će se graditi na potresom pogođenim područjima, a od navedenih tvrtki i drugih koji se bave montažnom gradnjom, država očekuje ponude.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: