Hrvatski zrakoplovni startup traži stjuardese

ETF Airways

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 16. siječnja 2021. – Tvrtka ETF Airways, (ETF – Easy to Fly (letjeti je jednostavno) hrvatski je zrakoplovni starup, utemeljen u studenom prošle godine, koji svoju budućnost vidi u organizaciji čarter letova između gradova na jadrasnkoj obali i većih europskih destinacja. Sada su u postupku zapošljavanja ljudi , prije svega kabinskog osoblja.

Riječ je o tvrtki pilota Stjepana Bedića, Dragana Stefanovskog i Marka Bankovića, a ulagači su bankari i poduzetnici Zdenko Adrović, Velimir Šonje i Ratko Bajakić. Nova hrvatska zrakoplova tvrtka koristiti će Boeing 737-800, kojeg su nabavili u Omanu. ETF Airwyas se nada da će hrvatska Vlada otvoriti novi natječaj za dodjelu četverogodišnjih čarter ugovora, koje trenutno imaju Croatia Airlines i Trade Air, a koji istječu krajem ožujka.

U Hrvatskoj smo do sada imali desetak čarter zrakoplovnih komapnija (Anić Airways, Dubrovnik Airline, Air Adriatic, itd.), od kojih su mnoge već prošlost, a što se samog zrakoplovnog tržišta tiče, mjereno po kapacitetu sjedala, nešto manje od trećine hrvatskog tržišta drži Croatia Airlines, a slijede Lufthansa, Eurowings, Ryanair i British Airways.

Čarter letovi su dosta skup i vrlo rizičan biznis s malim maržama i visokim troškovima – posebno u doba pandemije kada u Europi ima puno slobodnih aviona. Kako bi uspio, ETF Airways mora imati snažan marketing i još bolju prodaju (posebno sa stranim turističkim agencijama) jer će morati imati bar tri puna leta dnevno, ako misle zaraditi. Nadajmo se da će uspjeti.

Više pojedinosti.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: