Hrvatskim mikronapitcima do dugovječnosti

Ulaganje u startup tvrtku Cidrani

0 Flares 0 Flares ×
Osnivači startup tvrtke Cidrani, Nika Pintar i Bruno Balen. Foto: Cidrani

7. travnja 2022. – Hrvatska startup tvrtka Cidrani, proizvođač organskih fermentiranih mikronapitaka, jučer je u prostoru Bird incubatora, u okrilju kojeg djeluje posljednjih godinu dana, predstavio novu investicijsku rundu vrijednu 190.000 eura.

Investitori u Cidrani su osnivači agencije Five, Luka Abrus i Viktor Marohnić; osnivač Photomatha, Damir Sabol; ekspertica za privatna dionička ulaganja i fondove rizičnog kapitala, Mirna Marović; financijska stručnjakinja specijalizirana za IT industriju i EU grantove Tajana Barančić, te serijski poduzetnici i poslovni anđeli Maja i Jonathan Cooper.

Cidrani se kao inovativna tvrtka nametnula vlastitim konceptom organskih fermentiranih mikronapitaka za zdravlje probavnog mikrobioma, koji, tvrde njeni osnivači, ako se uzimaju svakodnevno kroz dulje vremensko razdoblje, smanjuju upalne procese u tijelu i pridonose dugovječnosti.

Po prihodima Cidrani na godišnjoj raznini raste po stopi od 8 puta (800 posto), a cilj im je postati vodeća tvrtka u svijetu specijalizirana za tehnologije dugovječnosti. Prvi su uveli personalizaciju i mjesečnu pretplatu na fermentirane mikronapitke, a osim brojnih privatnih korisnika, Cidrani mikronapitke konzumiraju i zaposlenici desetak tvrtki.

„Ove godine namjeravamo ući na sva europska tržišta, te zakoračiti na veliko tržište SAD-a. U planu je nastup na čak pet najjačih food sajmova, a pokrećemo i vlastitu znanstvenu kliničku studiju, kojom ćemo dodatno potvrditi utjecaj fermentiranih mikronapitaka na opće zdravlje. Intenzivno radimo i na razvoju umjetne inteligencije, temelja virtualne asistentice koja će pružati podršku našim korisnicima na putu zdravlja i dugovječnosti“, otkrio je suosnivač Bruno Balen.

Navedena investicija od 190.000 eura u Cidrani poslužiti će tvrtki za premošćivanje poslovnih izazova do pokretanja novog investicijskog ciklusa, početkom ljeta. Dio novca ide i u dodatni razvoj algoritama strojnog učenja.

Više pojedinosti


 

 

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: