ICT ekspertiza za digitalizaciju

Četvrto izdanje COMBIS Technology Day BiH događanja

0 Flares 0 Flares ×

Konsolidacija IT infrastrukture, hibridna Cloud rješenja, najmoderniji podatkovni centri, mobilnost i sigurnost poslovnih podataka, kontejner tehnologije, softverski definirane mreže, rješenja za dostupnost – bile su teme prošlotjednog događanja Combis Technology Day BiH 2018.  Regionalna ICT tvrtka Combis u suradnji s tvrtkama Veeam i Red Hat organizirala je četvrto izdanje COMBIS Technology Day BiH događanja na kojem je predstavila ICT ekspertizu namijenjenu tvrtkama u procesu digitalizacije.

“Sadržaj četvrtog izdanja Combis Technology Daya bio je ispunjen kvalitetnim studijama slučaja na kojima smo mnogo radili i na koje smo ponosni. IT publika u Bosni i Hercegovini tako je mogla saznati sve o velikim i zaista zanimljivim projektima na tržištu regije. Konsolidacija IT infrastrukture, hibridna Cloud rješenja, najmoderniji podatkovni centri, mobilnost i sigurnost poslovnih podataka, kontejner tehnologije, softverski definirane mreže, rješenja za dostupnost – bile su teme kojima smo posvetili pozornost, kao i prednostima koje su ostvarile kompanije koje su se odlučile za njihovu implementaciju”, rekao je Igor Dužević, direktor sadržaja COMBIS Technology Daya i direktor Odjela profesionalnih usluga i sistemske integracije u Combisu.

Combis pred samo događanje u Bosni i Hercegovini proveo istraživanje među sudionicima, koje je predstavio na prezentaciji. Istraživanje je pokazalo kako je i dalje vrlo prisutan tradicionalan način upravaljanja PC okolinom te da više od 80% ispitanih korisnika ima problema s dnevnim operacijama u vidu održavanja i nadogradnji aplikacija i operativnog sustava.

Vezano uz pitanje mobilne produktivnosti, preko 90% ispitanika izjavilo je kako njihovi korisnici koriste mobilne telefone za pristup korporativnim resursima, dok njih čak 80% nema nikakav oblik MDM (Mobile Device Management) rješenja za upravljanje uređajima i kontrolom pristupa.

„Uvijek ističemo prednosti SDDC tehnologija odnosno prelazak na softverski definirane podatkovne centre te nam je posebno drago što je istraživanje pokazalo da više od polovice ispitanika razmišlja o zamjeni tradicionalne silosne arhitekture unutar podatkovnog centra sa softverski definiranim rješenjima“, istaknuo je Dužević.

Igor Dužević i Željko Ivanković

Velik interes publike privukle su studije slučaja velikih kompanija, kroz koje je vidljivo koji su to tehnološki trendovi koji osiguravaju sigurnost poslovanja, kompetitivnost, podižu učinkovitost kao i cjelokupno poslovanje na višu razinu.

“Combis je regionalna ICT tvrtka jedinstvenog portfelja rješenja i usluga uz koje stoji imperativ korištenja najnaprednije tehnologije. Na više od tisuću projekata dokazali smo svoju ekspertizu i prilagodljivost, zbog čega samo među vodećim ICT tvrtkama Adriatic regije u segmentu pružanja IT usluga”, kazao je Željko Ivanković, direktor Combisa u Bosni i Hercegovini, i istaknuo prilagodljivost tržištu i korisnicima kao jednu od glavnih fokusa COMBISa, kako u kreiranju inovativnih digitalnih produkata, tako i u komunikaciji s korisnicima i pristupu njihovim poslovnim ICT potrebama.
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: