ICT Istra

Istra kao vrhunska destinacija za IT stručnjake

0 Flares 0 Flares ×
Rovinj, u predvečerje

Pula, 11. kolovoza 2020. – Tvrtke iz ICT sektora koje djeluju putem Strukovne grupe ICT Istre i HGK Županijske komore u Puli, odlučile su kvalitetu života svog kraja dodatno brendirati kako bi privukli vrhunske tehno profesionalce i informatičke kompanije.

Kako bi u tome uspjele, izradile su Strategiju brendiranja koja Istru promovira kao idealno mjesto za život, rad i učenje. Cilj je stvaranje poticajnoga poslovnog okruženja u kojem će kompetencije tehnološkog sektora stvoriti značajne koristi ne samo za ICT tvrtke već i za gospodarstvo cijele županije.

ICT sektoru u Istri (a bome i u cijeloj Hrvatskoj) potrebna je podrška lokalne zajednice u otklanjanju birokratskih prepreka i u pribavljanju stručnih kadrova, posebice, digitalnih nomada. Za to je potrebna pomoć države, odnosno reguliranje takvog oblika rada koji će stručnjacima omogućiti da rade za bilo koju svjetsku kompaniju, a uživaju sve životne blagodati lokalnog, istarskog kraja.

U privlačenju tehno stručnjaka pomaže činjenica da inovativne ICT tvrtke poput Infobipa (prvi hrvatski jednorog), Inter Soft Technologies, Infosit, itd. već uspješno posluju u Istri, postižu globalni uspjeh i predstavljaju veliku razvojnu perspektivu. Usmjerene su na nove tehnologije, a često su njihovi klijenti vodeće svjetske kompanije u svojim segmentima.

Strategijom brendiranja definirano je pet vrijednosti Istre kao brenda. To su odvažnost, izvrsnost, lokalna vrijednost, otvorenost te lakoća življenja. Problematične točke su, uz već spomenuti nedostatak radne snage, pronalazak smještaja za profesionalce i birokracija.

Trenutno se radi na vizualnom identitetu udruženja ICT Istra kojim će se komunicirati ravnotežu između poslovnog i privatnog života, a s druge strane prikazivati raznovrsnost naprednih rješenja koja nastaju u neopterećujućem i pozitivnom okruženju.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: