Ima više od 200 milijardi dolara

Jeff Bezos od Amazona

0 Flares 0 Flares ×
Jeff Bezos

Zagreb, 27. kolovoza 2020. – Utemeljitelj tvrtke Amazon, Jeff Bezos, jučer je obilježio novu prekretnicu u povijesti svijeta – postao je prva osoba čije bogatstvo se procjenjuje na više od 200 milijardi američkih dolara. Jeff Bezos ima 56 godina, a rastom dionica njegove tvrtke za dva posto, ovoga tjedna, njegovo je bogatstvo poraslo za gotovo pet dodatnih milijardi, čime je ukupno premašio iznos od 204,6 milijardi dolara – što je za gotovo 90 milijardi više od drugog najbogatijeg na svijetu, Billa Gatesa, osnivača Microsofta, koji trenutno ima nešto više od 116 milijardi dolara.

Toliki rast bogatstva posljedica je pandemije korona virusa koja je “podigla” vrijednost svih tvrtki koje svoje poslovanje rada pretežno putem interneta. Vrijednost dionica Amazona je od početka ove godine porasla za 80 posto.

Bezosovih gotovo 205 milijardi dolara dolaze od 11 posto tvrtke Amazon, prihoda novine Washington Post te zrakoplovne kompanije Blue Origin i još nekoliko njegovih privatnih ulaganja. Danas bi bio još bogatiji, no četvrtinu svojih dionica izgubio je prošle godine u brakorazvodnoj parnici s bivšom suprugom, MacKenzie Scott.

Više o ovome čitajte na internetskoj stranici časopisa Forbes


 

Odgovori

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: