Infobip kupio Netokraciju

Tehnološka kompanija preuzela tehnološki medij

0 Flares 0 Flares ×

12. srpnja 2022. – Infobip, telekomunikacijska kompanija i prvi hrvatski jednorog, preuzima internetski medijskih portal Netokraciju, regionalni poslovno-tehnološki magazin. Cilj akvizicije je osnažiti lokalnu zajednicu programera pružajući joj specijaliziran sadržaj te dodatno podići vrijednost IT-ja u društvu. Također, sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije cilj je dosegnuti i programere izvan Hrvatske i regije, u Europi i na drugim kontinentima.

Netokracijin dvanaesteročlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postat će dio Infobipovog odjela za razvoj programerskog iskustva, koji vodi Ivan Burazin. Ivan Brezak Brkan, preuzet će ulogu Infobipovog Direktora za programerski sadržaj, i uz Tenu Šojer Keser vodit će tim kojem će u fokusu biti kreiranje raznog sadržaja za tehnološki osviještenu publiku, poput web, blog, video, podcast i drugih sadržaja. Uz to, Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti djelovati kroz neovisno uredništvo pod uredničkim vodstvom Mije Biberović.

Netokraciju je prije 13 godina osnovao Ivan Brezak Brkan, a danas djeluje u Hrvatskoj i Srbiji te pokriva i ostatak regije svojim tekstovima, konferencijama i drugim sadržajem poput podcasta. Tijekom posljednjeg desetljeća i više, Netokracija je svojim praćenjem pomogla izgraditi tehnološko-poslovnu scenu. Kroz još veći broj tema nastavit će pratiti i podržavati domaći tehnološki sektor te teme posvećene digitalnom poslovanju, marketingu i kulturi. Netokracija nastavlja djelovati na oba dosadašnja tržišta, u Hrvatskoj (netokracija.com) i Srbiji (netokracija.rs). Formalno preuzimanje Netokracije od strane Infobipa uslijedit će se po ispunjenju svih uvjeta potrebnih za zaključenje transakcije.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: