Infobip traži dodatnih 500 milijuna dolara

Novac za preuzimanja i izlazak na burze vrijednosnica

0 Flares 0 Flares ×
Osnivači Infobipa: Roberto Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelenić. Foto: Infobip

12. svibnja 2021. – Prema pisanju internetskog poslovnog portala Bloomberg, hrvatska tvrtka Infobip plaira privući dodatnih pola milijarde dolara do kraja ove godine i pripemiti prvu javnu ponudu dionica na jednoj od burzi vrijednosnica u Sjedinjenim Državama.

Riječ je o početku pregovora, koji bi trebali biti dovršeni do početka kolovoza, a sam izlazak na burze vrijednosnica planiran je za početak 2023. godine.

Novac koji se prikuplja utrošiti će se na preuzimanja novih tvrtki (tri u slijedeća tri mjeseca) koje se uklapaju u poslovni model Infobipa, otvaraju put prema novim korisnicima i tehnologijama kojima istarska tvrtka želi osnažiti svoje poslovanje.

Infobip razvija softvere (tzv. chatbot aplikacije) za komunikaciju s korisnicima koje koriste tvrtke kao što su Uber i Microsoft.

Prošle godne Infobip je dobio od fonda rizičnog kapitala One Equity Partners 200 milijuna dolara, a od drugih investitora dodatnih 100 milijuna dolara čime je tržišna vrijednost te kompanije premašila milijardu dolara i učinila je prvim jednorogom u jugoistočnoj Europi.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: