Inovacija – zvijezda Zlatne kune

Microblink i Photomat

0 Flares 0 Flares ×
Dobitnici 22. Zlatne kune

Nagradu Zlatna kuna u kategoriji Malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Kod Savjetovanje, u kategoriji Srednje trgovačko društvo tvrtka Trade Air, a u kategoriji Veliko trgovačko društvo HS Produkt.

Zlatnu kunu u kategoriji Banka dobila je Privredna banka Zagreb d. d., dok je Zlatnu kunu u kategoriji Društvo za osiguranje dobila Croatia osiguranje d.d..

Zlatna kuna u kategoriji Inovacija dodijeljena je tvrtki Microblink, a u kategoriji Post startup tvrtki Photomath – Obje tvrtke proizvode temelje na OCR (Optical Character Recognition) tehnologiji za mobitele,.

Microblink i Photomat u vlasništvu su Damira Sabola (suosnivača tvrtke Iskon Internet, nekad perjanice hrvatskog interneta, koja je danas dio Hrvatskog Telekoma).

Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Francu Palmi, jednom od najistaknutijih stručnjaka u hrvatskom turizmu koji je cijelu karijeru posvetio razvoju tog važnog sektora hrvatskog gospodarstva.

Priznanje za promicanje gospodarstva otišlo je, procjenom žirija sastavljenog od novinara i urednika većih hrvatskih dnevnih i poslovnih medija te televizijskih kuća, u ruke poduzetnika i investitora Nenada Bakića.

Sama dodjela Zlatnih kuna  pokazala je i neke naše tipične specifičnosti – nagradu za najbolju banku proglasio je direktor upravo te banke, a nagradu za propagandista godine u gospodarstvu dodijelili su – novinari!

Političke izjave predsjednice Republike, premijera Vlade i prvog čovjeka Hrvatske gospodarske komore, možete pogledati na internetskim stranicama Hrvatske radio-televizije.

Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Izvor: HGK

___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: