Inovacije, tehnologije, EU

LEAP SUMMIT 2019

0 Flares 0 Flares ×

Konferencija LEAP Summit ove je godine okupila više od tri tisuće ljudi, u Zagrebu, u četiri dana tijekom koji je više od stotinu predavača iz zemlje i svijeta govorilo o digitalnoj transformaciji, zaštiti intelektualnog vlasništva, startupima, europskim programima i inicijativama za mlade, ekološkim problemima, ali i o razmjeni iskustava i znanja u cijeloj Europskoj uniji. Konferenciju je financijski i programski podržalo predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Europska unija posebno je predstavila programe Erasums i Erasmus + te Erasmus program razmjene mladih poduzetnika – osnivača startup tvrtki. Uz to, posebno su predstavljene i Europske snage solidarnosti i inicijativa EU and ME.

Europske snage solidarnosti okupljaju više od sto tisuća mladih iz cijele Europe, a u tom programu već je sudjelovalo više od tisuću mladih iz Hrvatske.

Smisao tog programa jest pružiti mladima priliku za stjecanje radnog i životnog iskustva – posebno onima koji u svojoj zemlji duže vrijeme nisu uspjeli naći posao. Volonteri u Europskim snagama solidarnosti od EU dobiju dnevnicu, iznos u visini prosječnog studentskog džeparca, plaćene putne troškove i smještaj te zdravstveno osiguranje.

Inicijativa EU and ME na LEAP Summitu bila je zastupljena nizom tematskih predavanja. Predstavljeni su pretežno tehnološki projekti koje je financirala Europska unija. Ovdje ćemo izdvojiti projekt STEMI – edukativnog robota istoimene zagrebačke startup tvrtke i predavanje Ivane Mikolić sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koja je predstavila izvrsne rezultate u robotičkim istraživanjima na odsjeku na kojem radi

Više pojedinosti o LEAP Summitu, potražite ovdje: https://leapsummit.com

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: