Inteligentno poslovanje

8. Adacta konferencija

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 22. listopada 2019. Tvrtka Adacta, odnedavno dio grupacije BE-terna, vodeći partner Microsofta u regiji, održala je danas u zagrebačkom hotelu Esplanade osmi godišnji susret partnera i stručnjaka iz domaće i regionalne ICT zajednice.

Tema skupa bila je “Inteligentno poslovanje” (Intelligent business) – koncept koji razmatra utjecaj tehnologija na poslovne procese i društvo, ljudske potencijale, inovativnost i digitalnu transformaciju, a sve to u doba umjetne inteligencije.

U plenarnom dijelu konferencije osnovna tema razrađena je specifičnije iz perspektive sve češće automatizacije (primjene robota u industriji: prosječan broj robota u Hrvatskoj je 6, a u svijetu čak 74 na 10.000 zaposlenika), obrade podataka kojih ima sve više kako se šire tehnologije Internetom povezanih stvari, umjetne inteligencije (analitička kuća Deloitte kaže kako će već slijedeće 2020. godine 82% organizacija u svijetu koristiti neki vid umjetne inteligencije u poslovanju) te digitalne transformacije.

Konferencija je imala i poslijepodnevni dio ispunjen specifičnim tehničkim predavanjima, a direktor tvrtke Adacta, Krešimir Mlinarić, objavio je pojedinosti o strateškoj suradnji s tvrtkom BE-terna.

Uglavnom,  ime Adacta odlazi u povijest, a tvrtka će raditi pod tržišnom markom novog vlasnika. Fokus poslovanja i dalje će biti naša regija, što vjerojatno znači da će tvrtka ubuduće manje raditi u Rusiji i drugim istočnim tržištima u koje je puno ulagala tijekom posljednjih godina.

Više pojedinosti: www.adacta-group.com

___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: