Interakcija u virtualnim načinima učenja

Startup Nobula

0 Flares 0 Flares ×
Tim Nobula.

8. lipnja 2022. – Tvrtka Nobula Technologijes, “stanovnik” ZICER-a, zagrebačkog inkubatora novopokrenutih tvrtki, u razvoju ima dvije aplikacije, Nobula Interactive Case i Nobula Event. Ova druga alat je za brzo generiranje hibridnog ili virtualnog događaja, bilo da je riječ o kombinaciji unaprijed snimljenih predavanja i prijenosa predavanja uživo, online tečajevima ili interaktivnim rješavanjima poslovnih i drugih slučajeva te sastanaka raznih skupina ljudi.

Komercijalizacija navedenih aplikacija posao je ove tvrke koja se sada financira vlastitim sredstvima i posebnim projektima za razne naručitelje, a cilj je postići prodajne rezultate koji će biti dovoljni za poslovnu samodostatnost i zapošljavanje novih ljudi. Gledano zemljopisno, prvo će se širiti u Europsku uniju, a onda i globalno na način da njihova osnovna aplikacija, Nobula Interactive Case, postane standard u edukaciji.

Zoran Milas, jedan od suosnivača startupa Nobula je liječnik, koji je prije specijalizacije iskustva stjecao u državnoj službi i farmaceutskoj kompaniji gdje je naučio sve o poslovnim procesima, a usput je naučio i programirati. Sva ta znanja konvergirala su u pokretanju internetskog portala za edukaciju zdravstvenih djelatnika. Nakon toga, udruživši se početkom pandemije s iskusnim programerima Vladimirom Šoštarićem i Jovo Skorupanom osnovao je startup. Cilj je bio razvoj aplikacije koja će moći funkcionirati na bilo kojoj platformi, koja će biti lako skalabilna i koja se može implementirati u postojeće platforme za učenje. To je Nobula.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: