Interliber – samo na internetu

Knjiga svima i svuda

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 3. studenog 2020. – Najveći sajam knjiga u Hrvatskoj, zagrebački Interliber, koji se trebao održati tijekom slijedećeg tjedna, otakazan je zbog pandemije i bit će zamijenjen internetskim projektom „Knjiga svima i svuda“ koji će sajamske aktivnosti – koje bi se inače održavale uživo u paviljonima *Zagrebačkog velesajma – preseliti u virtualne prostore, dostupne svima iz naše zemlje i svijeta.

U projektu „Knjiga svima i svuda“ sudjelovati će više od 120 knjižara iz cijele Hrvatske, a knjige će se nuditi po akcijskim, sajamskim cijenama. Čitatelji će ih moći kupiti preko posebne internetske stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK.

Virtualni sajam knjiga bit će popraćen i posebnim, tzv. Premium programom, koji će se odvijati na trećem programu Hrvatske televizije i na posebnom Youtube kanalu kroz koji će birani autori predstavljati svoje naslove.

Sadržaje za Premium program birat će Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar, a riječ je o tridesetak intervjua i drugih video formata putem kojih će odabrani pisci prezentirati svoje nove knjige.

Organizator platforme „Knjiga svuda i svima“ je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.


*Zagrebački velesajam jučer je obavijestio izlagače da će u slijedećim tjednima analizirati situaciju i pokušati naći veći broj termina u kojma bi se 43. međunarodni sajam knjiga Interliber ipak mogao održati u standardnom formatu, uživo, sukladno smirivanju epidemiološkog stanja, kao i zdravstvenog rizika za izlagače i posjetitelje.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: