Internetsko plaćanje pristojbi

e-Pristojbe

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 25. lipnja 2020. – Ministarstvo uprave predstavilo je sustav e-Pristojbe, kojim je omogućeno kartično plaćanje upravnih pristojbi i naknada te plaćanje naknada putem POS uređaja u županijama.

e-Pristojbe su integrirane u sustav e-Građani kojeg danas koristi više od milijun ljudi u našoj zemlji.

Građani više neće morati kupovati biljege već će pristojbe moći platiti kreditnom karticom na šalterima u županijskim ili matičnim uredima. Tu je i mogućnost da se cjelokupni iznos usluge uplati samostalno putem računala, putem sustava internetskog bankarstva.

Sustav e-Pristojbe korisnicima će omogućiti elektronsko plaćanje i drugih pristojbi poput sudskih, javnobilježničkih, turističkih te ostalih, koje su se do sada uplaćivale odlaskom u banku ili poštu te prilaganjem uplatnih potvrda.

U sklopu sustava e-Građani implementiraju se i usluge e-Nautika, Jedinstvena informacijska točka i e-Katastar infrastrukture (JIT) i (HR-KI), što će povećati broj dostupnih e-usluga na sustavu e-Građani, kojih trenutno ima 73 (EOJN, e-Obrt, e-Dozvola, START (pokretanje poduzeća), itd.). Planira se i širiti mreža POS uređaja na način da uključuje i fizičke usluge MUP-a koje se nude u Policijskim upravama.

Vrijednost čitavog projekta je veća od 50 milijuna kuna, trajao je četiri godine i “proživio” promjene u šezdeset zakonskih propisa.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: