Investicijom anđela ulagača do profitabilnosti

100 tisuća eura novog ulaganja u Farseer

0 Flares 0 Flares ×
Osnivači: Matija Nakić, Luka Mijatović, Zrinko Dolić i Matej Trbara. Foto: Farseer

16. lipnja 2022. – Zagrebačka startup tvrtka Farseer, koja izrađuje softver za financijsko modeliranje, planiranje i analitiku u velikim poduzećima, alat koji konkurira rješenjima svjetskih softverskih korporacija kao što su IBM, Oracle i SAP te koji koriste tvrtke kao što su švedska tvrtka Lelo i domaće tvrtke kao što su Violeta, Hrvatska Lutrija, Plinacro, Mazars, InterCapital, među ostalima, uspjela je privući 100 tisuća eura novog ulaganja kojim će konačno ostvariti profitabilnost poslovanja do kraja ove godine.

Farseer svoj softver klijentima prodaje izravno, ali su izgradili i mrežu partnera s kojima surađuju, predvođenu domaćom Poslovnom Inteligencijom i srpskim M&I Systemsom. Jedna od posljednjih u nizu suradnji koju je Farseer ostvario je ona s grupom Končar, čijih će 14 društava sve svoje financije voditi u Farseeru.

Farseer je softver koji tvrtkama omogućuje centraliziranje svih financijskih procesa: budžetiranje, predviđanje, financijsku konsolidaciju, prodaju, HR. Ima ugrađen algoritam za izvedbu proračuna koji omogućava milijune računskih operacija u sekundi, što ga čini i do trideset puta bržim i učinkovitijim od Excela. Implementira se, kažu u Farseeru, brže nego slični sustavi: za implementaciju Farseera u poduzeću srednje veličine potrebno je 4-8 tjedana.

Farseer je tvrtka osnovana u Zagrebu krajem 2019. godine. Osnivači su joj Matija Nakić, Luka Mijatović, Zrinko Dolić i Matej Trbara. Tvrtka ima urede u Zagrebu i Londonu, te trenutno broji 16 zaposlenih. Uskoro planiraju novu, seed rundu investicija, koju će iskoristiti za širenje tima te ekspanziju na tržište EU i SAD-a.

Više pojedinosti

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: