Iskorak u mobilnim plaćanjima

Aplikacija Settle dostupna i u Hrvatskoj

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 4. srpnja 2019. – Skandinavska tvrtka Auka, objavila je kako je njena aplikacija Settle, softver za plaćanja putem pametnih mobitela, od danas službeno dostupna i u Hrvatskoj.

Hrvatska je prva zemlja u kojoj se uvodi Settle, prije nego što u mjesecima koji slijede aplikacija i usluga budu dostupne na daljnjim tržištima i u drugim zemljama. Uz to, Auka je potpisala ekskluzivno partnerstvo sa Sberbank d.d., koja će distribuirati i promovirati Settle na hrvatskom tržištu.

Settle uklanja sve nepraktičnosti koje su vezane uz gotovinske transakcije i dugačke brojeve transakcijskih računa.

Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade.

Za hrvatske korisnike ne postoje nikakve transakcijske naknade za slanje i primanje novca korištenjem aplikacije Settle – sve su nacionalne transakcije besplatne. Sve transakcije su posve sigurne i zaštićene, za što jamči licenca za financijske usluge koju Auka ima na razini EU i kojom je regulirana kao e-money institucija koja upravlja novcem.

Osnovnu platformu na kojoj se temelji Settle u cijelosti je izgradila Auka i na njoj su napravljena neka od najuspješnijih rješenja u suradnji s bankama još od 2010. godine, pri čemu je cjelokupna platforma smještena u Googleovom cloudu.

Auka je regulirana financijska institucija i jamči da je elektronički novac korisnika u potpunosti siguran.

Settle Hrvatska bit će lokalna pravna osoba koja će pružati podršku i obavljati marketinške aktivnosti na hrvatskom tržištu. Na ovaj će se način osigurati da većina prihoda ostvarenih kroz Settle ostaje u Hrvatskoj te da se kroz taj proces stvaraju lokalna radna mjesta i vraća vrijednost lokalnoj poslovnoj zajednici.

U prvoj fazi Settle je dostupan pojedinačnim korisnicima koji žele obavljati P2P (person to person) transakcije, a poslije će Settle biti i poslovno rješenje koje će omogućiti trgovcima slanje i primanje novca od svojih lokalnih kupaca. Trgovci to mogu činiti bez oslanjanja na POS (point of sale) terminale i terminale za procesiranje kartica, što im smanjuje troškove i omogućava brzu prilagodbu i brže uvođenje, posebice u slučaju manjih i neovisnih trgovaca kakvi su kafići i restorani.

Settle će korisnicima omogućiti brže plaćanje proizvoda ili usluga, korištenjem QR kodova ili NFC funkcionalnosti, dok će trgovcima to omogućiti jednostavnije primanje ove vrste uplata, bez kompliciranih ugovora.

Settle mogu koristiti svi korisnici u Hrvatskoj, neovisno o tome s kojom bankom posluju i koju vrstu kartice koriste. Aplikacija je također neovisna o platformi jer postoji u inačicama i za Appleove uređaje i za uređaje zasnovane na operacijskom sustavu Android te se može preuzeti za iOS (na Apple App Storeu) i Android (na Google Play Storeu).

Građani mogu skinuti aplikaciju Settle na www.settle.eu/hr te se registrirati i postati korisnici za samo nekoliko minuta.

Trgovci koji žele prihvaćati Settle kao način plaćanja u svojim trgovinama također mogu pronaći više informacija i izraziti svoj interes za suradnjom na www.settle.eu/hr.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: