Iskoristite podatke javnog sektora

Otvorene prijave za sudjelovanje na Open Data Hackathonu

0 Flares 0 Flares ×


Zagreb, 2. rujna 2020.
– Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) jučer je objavila poziv za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon koje će se održati 27. i 28. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

Organizacijom tog natjecanja HAMAG-BICRO traži inovativna rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Kroz navedena četiri tematska područja natjecatelji će prikazati kako upotrebom otvorenih podataka mogu odgovoriti na brojne izazove, primjerice kako ulagati u zdravlje tijekom cijelog života i preventivno jačati imunitet, kako smanjiti štetne posljedice prometa na klimu, održivo upravljati ekosustavima, poboljšati informiranost o rasponu turističkih proizvoda, itd.

Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke. Sudionici hackathona dobit će stručnu podršku mentora kako bi unaprijedili svoje ideje i razvili rješenja. Također će dobiti pristup OPEN DATA startup zajednici, kao i priliku za predstavljanje projekata investitorima. Šest najbolje rangiranih pobjednika dobit će priliku za prezentaciju svojih ideja na konferenciji LEAP Summit.

Prijave su otvorene do 18. rujna, a više informacija o projektu i nagradama potražite ovdje i ovdje.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: