Izazov interneta stvari

Natječaj IoT Challenge!

0 Flares 0 Flares ×
Od kandidata se očekuje da osmisle inovativni senzor, softversko rješenje ili da već postojeće elemente spoje u „plug-and-play“ rješenje.

IoT Net Adria, ekskluzivni Sigfox operater u Hrvatskoj i tvrtka zaslužna za razvoj prve IoT mreže u Hrvatskoj, pokrenula je natječaj pod nazivom „IoT Challenge“.

Na natječaj se mogu prijaviti svi start-upovi, developeri, studenti, hobisti, kreativci i ostali IoT entuzijasti u timu s minimalno dva člana koji su svoje kreativne, inovativne i korisne ideje u stanju ostvariri na Sigfoxovoj tehnologiji.

Sigfox kao globalna mreža prisutna u više od 60 zemalja upravo nudi tu mogućnost, a Hrvatska je jedna od zemalja sa spremnom Sigfox IoT mrežom.

Od kandidata se očekuje da osmisle inovativni senzor, softversko rješenje ili da već postojeće elemente spoje u „plug-and-play“ rješenje.

Stručni žiri ocijenit će pristigla idejna rješenja, a najbolja tri osvojiti će vrijedne nagrade: nagradu za prvo mjesto u iznosu od 20.000 kuna, za drugo 10.000 kuna i treće mjesto 5.000 kuna. Osim novčanih nagrada, svima koji se jave na natječaj otvara se prilika da putem Sigfoxa svoje rješenje na jednostavan način ponude na globalnom tržištu.

Rok za predaju idejnog rješenja je 1. travnja, a objava rezultata o prolasku u sljedeći krug bit će 15. travnja.

Kandidati koji uđu u uži izbor za razradu i predaju finalnog rješenja imat će vremena do 1. svibnja, a u završni krug bit će odabrana tri finalista koji će 16. svibnja u Zagrebu na TOUCHPOINT konferenciji pred vodećim regionalnim tehnološkim i poslovnim stručnjacima prezentirati svoja rješenja.

Kriteriji koji se ocjenjuju su: zrelost hardverskog i softverskog rješenja, izvedivost i troškovi predstavljenog rješenja, potencijal komercijalizacije te njegova inovativnost. Pobjednički tim, osim novčane nagrade dobit će i mentorsku podršku stručnjaka IoT Net Adrije i Sigfoxa u tehničkom, ali i poslovnom aspektu kako bi napravili dodatni korak prema komercijalizaciji svoje ideje.

Natječaju je prethodio niz radionica po cijeloj Hrvatskoj koje su organizirali stručnjaci IoT Net Adrije s ciljem približavanja Sigfox mreže i tehnologije start-up, tehnološkoj i poslovnoj zajednici te drugim interesentima za povezivanje stvari.

Više informacija o samom natječaju možete dobiti putem poveznice:
https://www.iotnet.hr/iot-challenge-v2.aspx.
____

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: