Još 400.000 eura za platformu za stjecanje znanja

Investicija Infobipa i Damira Sabola u Stemi

0 Flares 0 Flares ×
Stemi postoji pet godina i ima vlastitu metodologiju i tehnologiju za digitalnu transformaciju škola. Na slici, svi zaposlenici tvrtke Stemi.

28.09.2021. – Domaća tehno-edukacijska tvrtka, Stemi, objavila je da je dobila investiciju tvrtke Infobip i Damira Sabola (osnivač Iskon Interneta i tvrtke Microblink) u ukupnom iznosu od 400 tisuća eura. Tim novim ulaganjem, kojim je zatvorena seed runda investicije započeta crowdinvesting kampanjom na Funderbeam platformi prošle godine, tvrtka Stemi dosegla je procjenu vrijednosti od šest milijuna eura.

Stemi postoji pet godina i ima vlastitu metodologiju i tehnologiju za digitalnu transformaciju škola i njihovo povezivanje s informatičkom industrijom. Riječ je novom, puno bržem načinu uvođenja novih znanja i tehnologija u obrazovni sustav, zapravo platformi koja uči na temelju podataka i povratnih informacija od učitelja i učenika te sadržaj poboljšava u trenutku njegova izlaganja. Za promjenu nastavnog programa, uz Stemi tehnologije i know-how, više nisu potrebne godine već samo jedan dan.

Stemi gradi zajednicu učitelja, a u učionice učenika koji će koristiti njegove tehnologije dovoditi će najbolje pojedince iz svijeta znanosti i tehnološke industrije.

Stemi, edukativni robot i UI

Uz objavu o nastavku ulaganja, Stemi je predstavio program i robotike i inženjerstva razvijen s američkim partnerima u koji je ugrađeno više od pet godina tehnološkog razvoja i znanje iz prvih 500 tvrtki s popisa poslovnog časopisa Fortune.

Program je do sada implementiran u 18 saveznih država u SAD-u. Tvrtka je predstavila i novi program umjetne inteligencije, razvijen u suradnji s Infobipom. Riječ je o jedinstvenom programu na tržištu pilotiranom u 60 škola i razvijenom na temelju povratnih informacija više od 150 učitelja i 1000 učenika.

Stemi će uz postojeće programe raditi na razvoju programa autonomne vožnje i primjeni tehnologije u proizvodnji hrane. Dodatno će učenike poučavati načinima rada u tehnološkim tvrtkama kao što su Scrum metodologija, ali i kako napraviti svoj tehnološki startup i kako doći do investicija putem skupnog financiranja – crowdfundinga.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: