Još jedna e-punionica

HT postavio osmu brzu e-punionicu

0 Flares 0 Flares ×

Hrvatski Telekom postavio je osmu brzu e-punionicu u Hrvatskoj, ujedno prvu na benzinskoj postaji ROX, čije vrijeme punjenja baterije automobila traje samo 20 minuta, a korištenje je u potpunosti digitalno.

Postavljena punionica dio je projekta koji sufinancira EU i koji će osigurati 69 brzih i 4 ultra brze e-punionice na ukupno 31 lokaciji na koridorima kroz Hrvatsku i Rumunjsku do kraja 2020. Vrijednost projekta je 4,3 milijuna eura.

Riječ je o projektu pod nazivom „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“ koji je sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility (CEF ili Instrument za povezivanje Europe), a omogućit će razvoj zelenih koridora e-mobilnosti na području središnje i jugoistočne Europe.

Svrha projekta je osigurati vrhunsku uslugu punjenja kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i za sve veći broj turista koji na odmor u Hrvatsku dolaze električnim vozilima. Osim samog postavljanja, vlasnicima lokacija koji se odluče otvoriti e-punionicu Hrvatski Telekom pomaže i u dobivanju sredstava iz EU fondova.

S postavljanjem najnovije e-punionice, Hrvatski Telekom je dosad, u suradnji s partnerima, postavio više od 120 javno dostupnih e-punionica u više od 75 gradova širom Hrvatske, što čini više od 50 posto javno dostupnih e-punionica u Hrvatskoj. Zahvaljujući tome, mreža Puni.hr danas je najveća regionalna mreža punionica za električna vozila.

Nove brze e-punionice Hrvatskog Telekoma bit će uskoro postavljene na lokacijama u Karlovcu, Delnicama, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.
___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: