Još jedna hrvatska inovacija

Uređaj i aplikacija: me.mum

0 Flares 0 Flares ×

24. svibnja 2021. – Maja Bujas, naša inovatorica, danas je predstavila me.mum, uređaj i apliakciju za određivanje plodnih dana iz kapi sline, nakon četiri godine razvoja i financiranja putem Indiegogo platforme.

Danas se za utvrđivanje plodnih dana najčešće koriste jednokratne, skupe i nepraktične metode poput urin testa, netočnog menstrualnog kalendara ili metoda ultrazvučne dijagnostike koja zahtjeva česte posjete ginekologu.

Uređaj me.mum jednostavno iz jedne kapi sline detektira i analizira razinu luteinizirajućeg hormona, a zbog primijenjene tehnologije strojnog učenja predviđa plodne dane – u tri koraka. Kap sline stavi se na uređaj, spoji sa mobitelom, a aplikacija predvidi najbolje vrijeme za začeće.

Postotak predviđanja plodnosti me.mum fertility monitorom 70 posto, dok testiranje plodnosti jednokratnim i standardnim metodama može biti učinkovito do 80 posto. Cilj je povećati postotak predviđanja plodnosti me.mum uređajem i aplikacijom na 95 posto, za što će trebati novih ulaganja putem Indiegogo platforme na kojoj je trenutačno aktivna kampanja putem koje se može podržati me.mum fertility monitori aplikacija za OS i Android sustave po cijeni od 59 eura, ili 69 eura u koju je uključen i online nutrition tečaj za osnaživanje plodnosti.

Sve informacije o me.mum aplikaciji i uređaju


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: